سال 1401 بود که جمعی از اهالی ادبیات و نشر دور هم جمع شدند تا با تولید برنامههای زنده و اختصاصی و معرفی نویسندگان، ناشران و آثار فاخر، در مسیر بهبود و توسعه کتابخوانی در ایران قدم بردارند. ماحصل این اتفاق تاسیس «تلویزیون اینترنتی کتاب» با شعار «شبکه خردورزی و دانایی» به عنوان تنها رسانه فراگیر و تخصصی در حوزه ادبیات و نشر بود که اکنون یک سال از عمر آن میگذرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانات سال 1395 در ارتباط با فرهنگ کتابخوانی و استفاده از ابزارهای فرهنگی مناسب جهت ترویج این فرهنگ میگویند: «مشکلتر از کتاب نوشتن، رساندن کتاب به چشم و ذهن مخاطب است؛ این خیلی مهم است. این هنر و دقّت لازم دارد، ظرافتهایی دارد که بایستی بتوانید اینها را وارد ذهن افزاد بکنید.»
به همین جهت تلویزیون کتاب به عنوان یک رسانه و ابزار فرهنگی، در قالب و فرمهای گوناگون برنامهسازی، تلاش میکند کتابها را به چشم و ذهن مخاطبان برساند.
از طرفی دیگر همه ما میدانیم نوشتن یک داستان، مانند ساختن یک خانه است. ممکن است تمام ابزار و ایدههای موردنیاز را در اختیار داشته باشید، اما اگر بنیان اثر محکم نباشد، حتی زیباترین سازهها هم دوامی نخواهند داشت. بنیان ادبیات و داستان نیز بدون پایههای تئوریک، استحکام و انسجامی نخواهد داشت. به همین خاطر این رسانه برای پیشبرد اهداف آموزشی، برنامههایی با محوریت آموزش تخصصی داستاننویسی تهیه کرده که در پلتفرم شبکه کتاب(tv.ketab.ir) قابل مشاهدهاند.
اهداف ما در تلوزیون اینترنتی کتاب:
ترغیب مخاطبان به کتابخوانی
معرفی کتابهای مفید و موردنیاز گروه سنیهای مختلف
معرفی نویسندگان، مترجمان، تصویرگران، ویراستاران و ناشران کشور
تولید و پخش برنامههای کتابمحور با استفاده از قالبهای رایج و جذاب رسانهای